Frontline kat 4 pipet

Nieuw

Frontline kat bestrijdt vlooien, teken en bijtende luizen. Bevat 4 pipetten.

Meer details

€ 21,95

Meer informatie

Werking/werkingsduur:

De werkingsduur van dit product is maximaal 5 weken tegen vlooien, en tegen teken werkt het product 4 weken.

Gebruik:

U kunt het pipet afbreken op de lijn die op het pipet staat aangegeven. Vervolgens duwt u de haren tussen de schouderbladen uit elkaar en zorgt u dat u een deel van de huid ziet. Vervolgens kunt u het product op de huid aanbrengen. Pas op dat de inhoud niet in aanraking komt met uw vingers, aangezien dit een allergische reactie kan opleveren. Het product kan gebruikt worden tijdens de dracht en/of lactatieperiode. 

Contra-indicaties:

Het is niet verstandig om het product te geven aan kittens jonger dan 8 weken oud en/of aan kittens die nog erg licht van gewicht zijn, bijvoorbeeld minder dan 1 kg wegen. Het product mag niet gebruikt worden bij zieke of herstellende dieren. 

Toediening:

Frontline Spot on Kat kan uitwendig op de huid gebruikt worden, tussen de schouderbladen. De dosering is 50 mg fipronil per dier. Het product moet op een plek worden toegediend waar het niet opgelikt kan worden. 

Bijwerkingen:

Het kan gebeuren dat uw kat de vloeistof oplikt. Hierdoor kan het gebeuren dat er een korte periode overmatig speekselen plaatsvindt. De bijwerkingen van Frontline Spot on Kat kan onder andere een huidreactie zijn, dit kan zich uiten in schilfering, lokaal haarverlies, jeuk en roodheid. Zeer zelden kwam het voor dat de kat omkeerbare neurologische symptomen vertoonde, en ook braken was geen vreemd verschijnsel. Wanneer er andere bijwerkingen plaatsvinden dan hierboven staat vermeld, raadpleeg dan een dierenarts. 

Samenstelling per pipet:

Fipronil 50 mg

Hulpstoffen:

butylhydroxyanisol (E320) 0,1 mg, butylhydroxytolueen (E321) 0,05 mgl.